Ruim zestig jaar geleden begon Kookpunt als messenslijperij & –speciaalzaak. Je kunt dus wel zeggen dat het slijpen van messen in ons bloed zit! Nog steeds kun je bij Kookpunt terecht voor het slijpen van je messen op ambachtelijke wijze. Koksmessen, broodmessen, scharen & tafelmessen worden weer superscherp na een bezoekje aan onze messenslijperij!
Geschikt voor alle messen:
Bij het herstellen van het fabrieksslijpsel wordt het mes weer teruggebracht naar de fabrieksscherpte. De snede wordt geslepen en gepolijst, waardoor het mes weer zo goed als nieuw is. Heeft het mes veel krassen op het blad of is deze erg dof geworden? Je kunt je mes ook compleet laten polijsten, zodat deze weer prachtig glimt. Deze standaard slijpmethode is geschikt voor alle westerse messen. Het wordt aangeraden om het mes na de behandeling bij te houden met een aanzetstaal.
Geschikt voor Global en westerse messen:
Wil je een mes dat nóg scherper is dan de dag dat deze uit de fabriek kwam? Laat het mes dan ambachtelijk slijpen. Met deze methode wordt de snede van het mes zo geslepen dat deze extra dun en daarmee extreem scherp wordt. Dit geeft het mes superieure scherpte en snijeigenschappen. Door deze behandeling wordt het mes wel iets kwetsbaarder, maar zeer lang scherp te houden met een goed aanzetstaal. Het gehele lemmet wordt indien nodig gepolijst, hiermee verdwijnen doffe glans door vaatwassergebruik of krassen van aanzetstalen mits deze niet te diep zijn. Echt een grote beurt voor uw mes! Global messen worden altijd ambachtelijk geslepen.
Geschikt voor alle Japanse messen:
Deze methode is het summum voor meerlaags Japanse messen! Bij deze unieke methode wordt de snede geslepen, waarna deze vervolgens op een traditionele Japanse wijze wordt afgewerkt. Dit gebeurt handmatig op een zeer fijne wetsteen (10.000 korrel) waardoor de snede superscherp wordt. Niet aan voelen: doordat de snede zo microscopisch glad geslepen is lijkt deze bot; maar is scheermesscherp. Dit slijpsel het liefst niet aanzetten, maar zelf bijhouden op een polijststeen. Leuk om te doen! Punt eraf of chip gebroken? Geen nood. Mits de breuk niet te groot is kan onze slijper dit herstellen.
Klein mes | Groot mes | ||
Fabrieksslijpsel herstellen | 5,- | tot | 11,- |
Ambachtelijk slijpen | 10,- | tot | 21,- |
Handfinish Japanse messen | 10,- | tot | 21,- |
Polijsten | 3,- | tot | 6,- |
Reparatie chips of gebroken punt | 3,- | tot | 10,- |
Huishoudschaar / Wildschaar | 10,- | ||
Kappersschaar / Stoffenschaar | 21,- | tot | 32,- |
Tafelmessen slijpen of kartel bijwerken | 5,- | ||
Steakmessen glad slijpen of kartel bijwerken | 6,- | ||
Tafelmessen (her)kartelen | 6,- |
De bovenstaande tarieven gelden voor messen/scharen in goede staat.
Maandag | 11:30 - 18:00 (Eindhoven gesloten) |
Dinsdag | 09:30 - 18:00 |
Woensdag | 09:30 - 18:00 |
Donderdag | 09:30 - 18:00 |
Vrijdag | 09:30 - 18:00 |
Zaterdag | 09:30 - 18:00 |
Zondag | 11:00 - 17:00 |