In ruim 65 jaar heeft Kookpunt zich ontwikkeld van een kleine Rotterdamse messenslijperij tot een kookwinkel voor de hobby- en professionele kok. Maar hoe is dat allemaal ooit begonnen?
In 1959 namen Ton van der Kolk sr. en Sjaan Neels een messenslijperij en –speciaalzaak over met de naam 'De Stad Solingen' aan het Zwaanshals in Rotterdam Noord. De winkel bedroeg 12m² en de werkplaats bevond zich achterin de tuin. In de winter werden er vooral schaatsen geslepen en in de zomer kwam men langs met messen en scharen.
In 1967 vond de eerste uitbreiding van de winkel plaats: een paar panden verderop in het Zwaanshals opende 'De Stad Solingen' een showroom van 25m². Die extra ruimte smaakte naar meer en in de loop der jaren breidde de winkel verder uit richting het Noordplein; de huidige locatie van de winkel. In 1988 veranderde de naam in ‘Kookpunt’ en was de ommekeer van winkel in staalwaren naar kookwinkel definitief.
De groei van een klein winkeltje naar het grote Kookpunt welke we nu kennen, komt ook doordat Ton van der Kolk jr. zich ermee bezig ging houden. Afgestudeerd in bedrijfseconomie en vol met ideeën was het tijd om van het winkeltje een bedrijf te maken.
Één van die ideeën waren kookcursussen. In 1986 begon Kookpunt met het organiseren van deze cursussen vanuit de testkeuken. Na de verhuizing in 1988 was er zoveel nieuwe ruimte, inmiddels zo'n 200m², dat er een keuken midden in de zaak geplaatst werd, natuurlijk voorzien van het beste kookgerei. Veel topchefs gaven hier kooklessen aan het Rotterdamse publiek, een formule die ook nu nog erg succesvol is. Ondermeer Cees Helder, Herman den Blijker en François Geurds zijn al jaren graag geziene chefs in Kookpunt.
Maandag | 11:30 - 18:00 (Eindhoven gesloten) |
Dinsdag | 09:30 - 18:00 |
Woensdag | 09:30 - 18:00 |
Donderdag | 09:30 - 18:00 |
Vrijdag | 09:30 - 18:00 |
Zaterdag | 09:30 - 17:30 |
Zondag | 11:00 - 17:00 |