Je bent net bezig om heerlijk te koken voor vrienden en familie, maar als je het vlees gaat klaarmaken besef je dat je geen vleesvork hebt. Dan is dan toch jammer. Functioneel gezien is het wel zo handig om een vleesvork te hebben. Je bent er gewoon veel beter mee in staat om goede stukjes te snijden. Daarnaast is het qua presentatie stijlvoller om het vlees op te dienen met een vleesvork.
Een vleesvork is eigenlijk een grote vork met lange tanden. Het wordt gebruikt om vlees mee om te draaien en te verplaatsen. Bovendien is het ook handig om vlees mee vast te houden terwijl je aan het snijden bent; zo hoef je het eten niet aan te raken. Met de punten kun je het vlees vervolgens serveren; de plakjes of blokjes kunnen dan bijvoorbeeld op een serveerplank gelegd worden. Een vleesvork wordt ook vaak in combinatie met een vleesmes gebruikt. Daarnaast is het handig om tijdens het snijden een snijplank of hakblok te gebruiken.
De lengte van de tanden van een vleesvork ligt tussen de 15 en 20 centimeter. Een vleesvork kan ronde en gebogen of recht tanden hebben. Ronde en gebogen tanden zijn handig om vlees in de pan mee om te keren. Een vleesvork met rechte punten is geschikter om tijdens het snijden het vlees vast te houden. Daarnaast past een rechte vork meestal in een messenblok.
Er zijn verschillende soorten handgrepen. Een houten handgreep is zeer comfortabel, maar kan niet in de vaatwasser, waar een kunststof of roestvrij stalen handgreep qua hygiëne makkelijker te reinigen is maar minder luxe oogt. Ook zijn er diverse vormen. Op onze website is een breed scala aan vleesvorken met uitgebreide specificaties te vinden, zodat iedereen een mes kan vinden dat perfect bij hem of haar past. Aarzel bij vragen niet om contact op te nemen met één van onze medewerkers!
Maandag | 11:30 - 18:00 (Eindhoven gesloten) |
Dinsdag | 09:30 - 18:00 |
Woensdag | 09:30 - 18:00 |
Donderdag | 09:30 - 18:00 |
Vrijdag | 09:30 - 18:00 |
Zaterdag | 09:30 - 18:00 |
Zondag | 11:00 - 17:00 |