Een oestermes mag in de keuken van een oesterliefhebber niet ontbreken. Dit mes wordt gebruikt om oesters open te maken. Het kan namelijk gevaarlijk zijn om hiervoor een normaal keukenmes te gebruiken: de kans om uit te schieten is veel groter. Bovendien kan tijdens het openbreken van de oester het oestervlees beschadigen en kunnen er stukjes schelp in de oester terechtkomen.
Het lemmet van een oestermes is kort, dik en heeft een scherpe punt om de schelp mee open te breken. Sommige modellen hebben een opstaande rand om de vingers te beschermen en om ervoor te zorgen dat het mes niet te ver in de schelp kan komen.
Er zijn verschillende soorten handgrepen en diverse vormen. Op onze website zijn meerdere oestermessen met uitgebreide specificaties te vinden, zodat iedereen een mes kan vinden dat perfect bij hem of haar past. Aarzel bij vragen niet om contact op te nemen met één van onze medewerkers!
Het is aan te raden om bij het openen van oesters een oesterhandschoen te gebruiken. Deze snijwerende handschoen is gemaakt van metalen ringetjes en is bedoeld voor de hand waarmee de oester wordt vastgehouden. Zo kan het mes niet in je hand terechtkomen.
Maandag | 11:30 - 18:00 (Eindhoven gesloten) |
Dinsdag | 09:30 - 18:00 |
Woensdag | 09:30 - 18:00 |
Donderdag | 09:30 - 18:00 |
Vrijdag | 09:30 - 18:00 |
Zaterdag | 09:30 - 18:00 |
Zondag | 11:00 - 17:00 |