Wijnkoelers
Een wijnkoeler houdt een fles wijn of fles champagne heerlijk koud. Het grote voordeel van een wijnkoeler is ook, dat de fles op tafel kan blijven staan. Hierdoor hoef je niet voor elk nieuw glas op te staan en naar de koelkast te lopen.
Wijnkoelers bestaan er in een passieve en een actieve uitvoering. Een passieve wijnkoeler isoleert goed en is vaak dubbelwandig, zodat de wijn relatief lang gekoeld blijft. Echter, bij een passieve wijnkoeler moet de wijn er vooraf gekoeld in gezet worden. Een actieve koeler daarentegen is voorzien van een koelelement of kan worden gevuld met ijsklontjes. Met deze manier van koelen wordt de wijn nog langer koud gehouden. En is er geen koelkast in de buurt, dan kun je met een actieve wijnkoeler ook een fles niet gekoelde wijn laten afkoelen.
Als een wijn te warm geserveerd wordt, overheerst de smaak van alcohol. Bij een te koude wijn, verliest het smaak en aroma's. Maar wat is dan eigenlijk de beste temperatuur om de wijn te drinken? De beste temperatuur is afhankelijk van een aantal zaken, zoals: de kleur wijn, of de wijn wel of niet mousserend is en of de wijn een lichte of juist een volle wijn is. Mousserende wijnen kun je het best serveren op een temperatuur tussen de 7 en 9 graden Celsius. Witte wijnen zijn het lekkerst op een temperatuur tussen de 7 en 11 graden Celsius en rode wijnen tussen de 15 en 18 graden Celsius.
Wijnkoelers worden gemaakt van diverse stevige materialen. Een klassieker is wel de dubbelwandige koeler in cilindervorm gemaakt van roestvrijstaal. Daarnaast bestaan er wijnkoelers gemaakt van glas, textiel (nylon) en kunststof. Er bestaan ook koelers waar meerdere flessen tegelijk in passen.
Maandag | 11:30 - 18:00 (Eindhoven gesloten) |
Dinsdag | 09:30 - 18:00 |
Woensdag | 09:30 - 18:00 |
Donderdag | 09:30 - 18:00 |
Vrijdag | 09:30 - 18:00 |
Zaterdag | 09:30 - 18:00 |
Zondag | 11:00 - 17:00 |