Een eierdop is de kers op de ontbijttafel. Met eierdoppen creëer je een gezellige en complete tafelaankleding. Zeker met de het paasontbijt mogen eierdopjes op de eettafel niet ontbreken. Een eierdop is een kleine beker, waarin je gekookte eieren kunt etaleren en direct uit de schaal kunt eten.
Eierdopjes zijn er in alle kleuren en vormen. De afgelopen jaren hebben veel ontwerpers hun licht laten schijnen over de eierdop. Met als resultaat een scala aan verschillende eierdoppen, die de fantasie te boven gaan. En bovendien gemaakt van allerlei materialen: van metaal tot porselein en van glaswerk tot aan kunststof.
Het werken met eierdoppen is eenvoudig. Kook eerst de eieren naar wens hard of zacht. Laat de eitjes vervolgens afkoelen met koud water. Men noemt dit ook wel het laten schrikken van de eieren. Zet de eierdoppen op tafel naast de borden. Plaats tenslotte het hard- of zachtgekookte ei met de puntige kant naar boven toe in de eierdop.
Met een lepeltje tik je de schaal aan de bovenkant kapot. Je kunt ook een scherp mesje gebruiken om het eitje af te kappen. Wil je het helemaal goed en ook veilig doen? Gebruik dan een eiertikker. Met een eiertikker haal je het topje van het ei eraf zonder het te versplinteren. De eiertikker heeft een kapje met scherpe rand met daaraan vast een steel. Met de steel draai je het scherpe kapje rond en daarna haal je eenvoudig het hele topje op een elegante wijze van het ei af. Eet smakelijk!
Maandag | 11:30 - 18:00 (Eindhoven gesloten) |
Dinsdag | 09:30 - 18:00 |
Woensdag | 09:30 - 18:00 |
Donderdag | 09:30 - 18:00 |
Vrijdag | 09:30 - 18:00 |
Zaterdag | 09:30 - 17:30 |
Zondag | 11:00 - 17:00 |
24 december | 09:30 - 17:00 |
1e Kerstdag | Gesloten |
2e Kerstdag | 11:00 - 17:00 |
31 december | 09:30 - 17:00 |
1 januari | Gesloten |