• 0 beoordelingen
225,-
Op voorraad
Voor 23:00 besteld, de volgende werkdag in huis!
Het koksmes, van Ryda Knives, is 21 cm en met 73 lagen Damascus.
De 73 lagen worden verdeeld door een kernlaag van ST650 poederstaal en aan weerszijden hiervan bevinden zich 36 lagen 316/316L roestvast staal.
De kernlaag heeft een hardheid van 62-63 HRC.
Ryda Knives heeft een manier van "Vacuüm warmtebehandeling" ontwikkeld wat betekent dat het mes lang zijn scherpte kan behouden, maar ook lang de schaal van N7-N8 kan behouden met eenvoudig onderhoud. De hoek van het mes is aan elke kant 15%.
Het mes zelf is 21 cm lang, heeft een hoogte van 5,1 cm en een dikte van 2,3 mm. Het mes is dan ook gemaakt voor vele taken in de professionele keuken.
Het fijne handvat is gemaakt van olijfhout en messing. Het handvat is zo gevormd dat het in de meeste handen past. De lengte van het handvat is 14,5 cm.
Het mes moet altijd met de hand afgewassen worden. Een reis in de vaatwasser kan zowel het mes als het handvat beschadigen. Dit geldt voor alle keukenmessen.
Houd het scherp met een fijn keramisch aanzetstaal. Een fijne wetsteen kan ook worden gebruikt om het te onderhouden. De hoek van het mes moet altijd 15% zijn, anders wordt het mes bot. Wanneer het mes niet scherp gehouden kan worden door een fijn keramisch aanzetstaal, moet het mes geslepen worden.
Het heft van het mes kan onderhouden worden met een beetje natuurlijke olie, zoals lijnzaadolie. Dit wordt in het handvat gemasseerd door de olie op een doek aan te brengen. Dit moet een paar keer per jaar worden gedaan.
Merk
Formaat
35,5cm
Lemmetlengte
21cm
Serie
ST650
Vaatwasserbestendig
Nee
Materiaal
Staal, olijfhout
0 beoordelingen
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product.
Maandag | 11:30 - 18:00 (Eindhoven gesloten) |
Dinsdag | 09:30 - 18:00 |
Woensdag | 09:30 - 18:00 |
Donderdag | 09:30 - 18:00 |
Vrijdag | 09:30 - 18:00 |
Zaterdag | 09:30 - 18:00 |
Zondag | 11:00 - 17:00 |