Vóór 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 50,-

Ryda Knives A-30 Santokumes, 18cmryda-knives-30-santokumes-18cm_0.jpg

Ryda Knives A-30 Santokumes, 18cm

• 0 beoordelingen

ryda-knives-30-santokumes-18cm_0.jpgryda-knives-30-santokumes-18cm_1.jpgryda-knives-30-santokumes-18cm_2.jpg
ryda-knives-30-santokumes-18cm_0.jpgryda-knives-30-santokumes-18cm_1.jpgryda-knives-30-santokumes-18cm_2.jpg

 199,-

Op voorraad

Voor 23:00 besteld, de volgende werkdag in huis!

Product omschrijving

De Zweedse top-kok Viktor Ingmarsson heeft de hele wereld afgereisd en vond hier de inspiratie om zijn passieproject uit te voeren: het maken van messen waar hij zelf altijd van heeft gedroomd. De A-30 serie van Ryda Knives is ontworpen voor ervaren keukenmesgebruikers. Deze professionele messen zijn zorgvuldig ontwikkeld met de behoeften van ervaren gebruikers in gedachten. De messen worden gekenmerkt door hun lichtgewicht en goed uitgebalanceerde constructie, waardoor koks een plezierige en efficiënte ervaring hebben.

Het lemmet is gemaakt van 3-laags damaststaal met een Aus-10 staalkern. Een gerenommeerd staal, dat wereldwijd bekend staat om de hoge prestaties. Met een hardheidsgraad van 60 HRC kan het mes eenvoudig worden geslepen wanneer dat nodig is, terwijl het voldoende robuust is voor taken waarbij hardheid van cruciaal belang is. Bovendien ondergaat het staal een vacuümbehandeling om de duurzaamheid te verbeteren. De rand is aan elke kant 15° geslepen, zodat de scherpte gemakkelijk hersteld kan worden wanneer dat nodig is.

Het Ryda A-30 Santoku-mes heeft een formaat van 32 cm. Het lemmet heeft een lengte van 18 cm en heeft een maximale breedte van 4,7 cm. De dikte van het lemmet is 2 mm. Het fijne heft is gemaakt van gestabiliseerd walnoothout, dat extra hard wordt door het vacuümbehandelingsproces. Het complete Santoku-mes weegt slechts 175 gram.

Een Santoku-mes is eigenlijk de Japanse versie van een koksmes. Je gebruikt het mes dan ook voor het snijden en fijnhakken van allerlei etenswaren. Dankzij de kuiltjes in het lemmet, ook wel grantonlemmet genoemd, blijven etenswaren ook minder kleven. Met een Japans mes snij je niet, zoals met een Europees koksmes, op een wiegende wijze, maar juist recht naar beneden.

Na gebruik moet dit mes altijd met de hand afgewassen worden. Hou het mes scherp met een fijn keramisch aanzetstaal. Een fijne wetsteen kan ook worden gebruikt om het te onderhouden. De hoek van het mes moet altijd 15% zijn, anders wordt het mes bot. Wanneer het mes niet scherp gehouden kan worden door een fijn keramisch aanzetstaal, moet het mes geslepen worden. Breng dan het mes naar de winkel van Kookpunt. Daar laten we eens per week de messen slijpen door een vakkundige messenslijper. 

Het heft van het mes kan onderhouden worden met een beetje natuurlijke olie, zoals lijnzaadolie. Dit wordt in het handvat gemasseerd door de olie op een doek aan te brengen. Dit moet een paar keer per jaar worden gedaan.

Specificaties

Lemmetlengte

18cm

Type

Granton

Staalhardheid

60 HRC

Formaat

32cm

Serie

A-30

Vaatwasserbestendig

Nee

Materiaal heft

Walnoothout

Reviews

0 beoordelingen

Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product.

Bezoek onze winkels in Rotterdam of Eindhoven

Maandag 11:30 - 18:00
(Eindhoven gesloten)
Dinsdag 09:30 - 18:00
Woensdag 09:30 - 18:00
Donderdag 09:30 - 18:00
Vrijdag 09:30 - 18:00
Zaterdag 09:30 - 18:00
Zondag 11:00 - 17:00
Kookpunt Rotterdam
Noordplein 29 - 41
3035EC Rotterdam
010 443 10 75
 
 
Kookpunt Eindhoven
Philitelaan 71
5617 AM Eindhoven (Strijp)
010 443 10 75

 

Footer contact bar foto 1