Zelf sap maken met een sappan is simpel. Een sappan, ook wel ontsapper genoemd, wordt gebruikt bij de bereiding van verse fruit- en groentensappen. De pan werkt als een stoomextractor en verhit het fruit door middel van stoom. Door de hitte komt er sap vrij welke via de sapslang opgevangen kan worden in weckflessen. Zo kun je tijdens de oogsttijd een grote hoeveelheid groente en fruit in één keer verwerken en bewaren. Wil je meer weten over het gebruik van een sappan of ben je op zoek naar een paar handige tips en tricks? Kijk dan ook eens op onze adviespagina: Hoe werkt een sappan?
Zelf jam maken doe je het beste met een jampan. Nadat je het fruit in kleine stukjes hebt gesneden of gepureerd, voeg je dit samen met geleisuiker toe aan de pan. Een jampan is een grote middelhoge, vaak koperen, pan. Deze pan wordt ook wel confituurpan genoemd. Jam maken in een speciale jampan heeft als voordeel dat de jam beter zal geleren, zo hoef je de jam minder lang in te koken wat weer een gunstig effect op de smaak zal hebben. Gebruik een trechter met een grote opening om gemakkelijk weckpotten of jampotten te vullen met jouw vers gemaakte jam.
Maandag | 11:30 - 18:00 (Eindhoven gesloten) |
Dinsdag | 09:30 - 18:00 |
Woensdag | 09:30 - 18:00 |
Donderdag | 09:30 - 18:00 |
Vrijdag | 09:30 - 18:00 |
Zaterdag | 09:30 - 18:00 |
Zondag | 11:00 - 17:00 |