Vóór 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 50,-

Terug


Uitbeenmessen

    Uitbeenmes kopen

    Een uitbeenmes is ideaal om vlees van botten te snijden. Ook pezen, vet en huid kunnen met dit mes makkelijk weggesneden worden. Denk bijvoorbeeld aan het panklaar maken van gevogelte. 

    Uitbeenmes: dun en flexibel

    Het lemmet van een uitbeenmes is over het algemeen dun en flexibel. Dit zorgt ervoor dat er tijdens het snijden goed met het mes gestuurd kan worden en dat er dicht op het bot kan worden gesneden, waardoor er vrijwel geen vlees verloren zal gaan. Het lemmet is doorgaans tussen de 14 en 16 centimeter lang en heeft een gladde snede met een scherpe punt. Dit keukenmes heeft soms een lichte kromming. Bij het snijden met een uitbeenmes is het handig om een snijplank of hakblok te gebruiken.

    Er zijn tevens verschillende soorten handgrepen. Een houten handgreep is zeer comfortabel, maar kan niet in de vaatwasser, waar een kunststof of roestvrij stalen handgreep qua hygiëne makkelijker te reinigen is maar minder luxe oogt. Ook zijn er diverse vormen. Op onze website is een breed scala aan uitbeenmessen met uitgebreide specificaties te vinden, zodat iedereen een mes kan vinden dat perfect bij hem of haar past. Aarzel bij vragen niet om contact op te nemen met één van onze medewerkers!

    Verschil tussen uitbeenmes en fileermes

    Een uitbeenmes wordt ook wel een stug fileermes genoemd, maar toch is het niet hetzelfde als een klassiek fileermes. Alhoewel een uitbeenmes ook dun en flexibel is, is het lemmet iets stugger en de slijphoek kleiner dan bij een fileermes. Hierdoor is het mes vlijmscherp. Veel koks gebruiken dan ook een handschoen voor extra veiligheid. Een uitbeenmes is meer bedoeld om vlees van botten te halen zodat het in de pan bereid kan worden. Een fileermes is handiger op het moment dat je vis in plakjes wilt snijden of graten wilt verwijderen. 

    Uitbeenmes slijpen

    Om een uitbeenmes scherp te houden zodat het niet in het vlees blijft hangen, maar zodat er in een vloeiende beweging gesneden kan worden, moet het mes geslepen worden. Dit kan met behulp van slijpstenen. Meer informatie is te vinden op onze adviespagina Hoe houd je messen scherp?

    Bezoek onze winkels in Rotterdam of Eindhoven

    Maandag 11:30 - 18:00
    (Eindhoven gesloten)
    Dinsdag 09:30 - 18:00
    Woensdag 09:30 - 18:00
    Donderdag 09:30 - 18:00
    Vrijdag 09:30 - 18:00
    Zaterdag 09:30 - 18:00
    Zondag 11:00 - 17:00
    Kookpunt Rotterdam
    Noordplein 29 - 41
    3035EC Rotterdam
    010 443 10 75
     
     
    Kookpunt Eindhoven
    Philitelaan 71
    5617 AM Eindhoven (Strijp)
    010 443 10 75

     

    Footer contact bar foto 1