JURA is een Zwitsers topmerk dat wereldwijd bekendstaat om zijn hoogwaardige volautomatische espressomachines. Met een focus op innovatie en Zwitserse precisie maakt JURA het mogelijk om met één druk op de knop de perfecte kop koffie, espresso of cappuccino te zetten – altijd vers en vol van smaak.
Sinds 1931 streeft JURA ernaar om koffieliefhebbers een unieke smaakervaring te bieden, met apparaten die niet alleen intuïtief en stijlvol zijn, maar ook uit duurzame, hoogwaardige materialen bestaan. Zo geniet je elke dag van de lekkerste koffie, eenvoudig bereid en altijd van baristakwaliteit.
Innovatie, precisie, kwaliteit, betrouwbaarheid, duurzaamheid en service zijn waarden die als het ware in het DNA van JURA gegrift zijn. Als enige merk ter wereld spitst het Zwitserse bedrijf zich volledig toe op premium-volautomaten voor koffiespecialiteiten, en heeft het zich duidelijk als specialist op de markt gepositioneerd. Volautomaten van JURA zijn een synoniem voor een optimaal koffieresultaat, een eenvoudige bediening en een subliem design.
Ruim 70 ingenieurs hebben zich volledig toegelegd op de ontwikkeling van volautomaten van JURA. Het doel van hun inspanningen: het ultieme koffieresultaat met één druk op de knop, altijd vers gemalen en vers geëxtraheerd. Onlangs hebben de ingenieurs met het revolutionaire impulsextractieproces (P.E.P.®) een mijlpaal bereikt voor een ongekend en vol aroma, ook bij korte koffiespecialiteiten.
Volautomaten van JURA zijn zelfverklarend, eenvoudig en intuïtief te bedienen. Indrukwekkend voorbeeld: dankzij de RFID-technologie zijn filterpatroon en volautomaat draadloos met elkaar verbonden. De filter wordt automatisch gedetecteerd en de noodzakelijke instellingen aan het apparaat worden automatisch verricht.
Zwitsers design en Zwitserse architectuur genieten wereldwijd grote faam. JURA creëert zuivere en expressieve vormen uit edele materialen, met een buitengewoon precies fabricageproces en een compromisloze afwerking. Het resultaat zijn interieurobjecten met een krachtige en authentieke uitstraling waar de eigenaar terecht jarenlang trots op kan zijn. Elke aanraking lokt jaloerse blikken uit.
Koffiegenot: vers gemalen, niet uit capsules. Innovatie is voor JURA één van de belangrijkste speerpunten. Bestaande technieken worden continue verbeterd en vernieuwende uitvindingen worden toegepast om de JURA espressomachines te optimaliseren. De key technologies zorgen ervoor dat de espressomachines van JURA gebruiksvriendelijk, efficiënt en intelligent zijn, maar misschien nog wel belangrijker: dat ze het allerbeste uit de koffie naar boven halen. Hieronder lichten we een aantal specifieke innovaties toe en leggen we uit waarom juist deze hét verschil maken in kwaliteit en smaak.
Met één druk op de knop de perfecte koffiespecialiteit – vers gemalen, niet uit capsules. Maar wat gebeurt tijdens de bereiding van de koffiespecialiteit? Volg de koffiebereiding met een blik in de binnenkant van een JURA volautomaat: van het vers malen, het zetten tot en met het resultaat in het kopje. En krijg zo inzicht in het complexe samenspel van technologieën die voor het sublieme kopje koffie zorgen.
De bonenmaler is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een espressomachine; hier begint het proces naar een perfect, vers gezet kopje koffie. Om de optimale maalgraad voor elke afzonderlijke specialiteit te garanderen hebben de ingenieurs van JURA de Product Recognising Grinder (P.R.G.) ontwikkeld. Via de elektronische besturing stelt de precisiemolen zichzelf binnen fracties van seconden individueel in op de vooraf gedefinieerde maalgraad – veel sneller dan met de hand mogelijk is. Het spectrum ervan loopt uiteen van zeer fijn voor korte klassiekers tot zeer grof voor extra lange specialiteiten.
Een ideale extractietijd is de beslissende factor voor een optimaal resultaat: Daarbij is de duur van het contact tussen water en gemalen koffie precies zo lang dat de aroma's uit de gemalen koffie worden opgelost, maar tegelijk kort genoeg om de bittere stoffen en looizuren er niet uit te spoelen.
JURA heeft, naast het standaard bereidingsproces, het pulserende extractieproces (P.E.P.®) voor korte specialiteiten als ristretto of espresso en de One-Touch Lungo-functie voor lange specialiteiten ontwikkeld. Voor de bereiding van Cold-Brew-specialiteiten volgens de espressomethode komt daar nog het Cold Extraction Process bij.
Koffie bestaat voor ruim 98% uit water. Vers, koud water is dan ook onontbeerlijk om een perfect koffieresultaat te behalen. Bij het verwarmen van water zet zich de kalk af die in het water zit. JURA biedt met de CLARIS-filterpatroon een intelligente oplossing:
Koffiespecialiteiten als cappuccino, latte macchiato en andere specialiteiten worden verfijnd met melk of melkschuim. Modernste technologie zorgt voor de bereiding van melkschuim van ongekende kwaliteit. De innovatieve melkpijpjes van JURA bereiden dankzij de revolutionaire technologie voor microschuim luchtig melkschuim met fijne poriën en een lang aanhoudende consistentie of verwarmen de melk gewoon tot de gewenste temperatuur.
2.190,-
2.599,-
Op voorraad
Voor meer informatie over JURA koffiemachines, voor thuis of op kantoor, ben je van harte welkom in onze fysieke winkel in Rotterdam. Onze koffie-experts staan klaar om je uitgebreid te adviseren en al je vragen te beantwoorden. Veel van de machines zijn direct uit te proberen, zodat je zelf kunt proeven en ervaren hoe een heerlijke kop koffie wordt gezet. Voor vragen kun je ons ook altijd bellen, of stuur een mail naar espresso@kookpunt.nl.
Kookpunt Espresso
Noordplein 81
3035EB Rotterdam
010 443 10 70
Maandag | 11:30 - 18:00 (Eindhoven gesloten) |
Dinsdag | 09:30 - 18:00 |
Woensdag | 09:30 - 18:00 |
Donderdag | 09:30 - 18:00 |
Vrijdag | 09:30 - 18:00 |
Zaterdag | 09:30 - 17:30 |
Zondag | 11:00 - 17:00 |
24 december | 09:30 - 17:00 |
1e Kerstdag | Gesloten |
2e Kerstdag | 11:00 - 17:00 |
31 december | 09:30 - 17:00 |
1 januari | Gesloten |