• 0 beoordelingen
+2
309,-
Op voorraad
Voor 23:00 besteld, de volgende werkdag in huis!
De prachtige messen van Kai worden met de hand vervaardigd in Japan, in de bekende messenstad Seki. Al meer dan 115 jaar produceert Kai messen in de hoogste kwaliteit volgens de tradities van de legendarische Samurai smeedkunst. De bijzonder fraaie messen zijn het toonbeeld van Japanse precisie en ambacht. De messen uit de premium Seki Magoroku Kaname collectie zijn vlijmscherp, ijzersterk en gemaakt voor intensief snijwerk. De ultrascherpe snede en hoge duurzaamheid maakt deze serie zeer geschikt voor professioneel, dagelijks gebruik.
Kai Shun Pro Sho
De Kai Shun Pro Sho collectie bestaat uit een prachtige reeks Japanse messen, welke traditioneel eenzijdig geslepen zijn. Wat direct opvalt is het bijzondere, ornamentele patroon op het lemmet. Het elegante ontwerp combineert op meesterlijke wijze de traditionele Japanse beeldtaal met moderne componenten. De superieure keukenmessen uit de Shun Pro Sho serie zijn vlijmscherp en prachtig om te zien. Het gesmede lemmet heeft een aantrekkelijk reliëf, waarbij hooglans gepolijste delen worden afgewisseld met een gesatineerde afwerking. De serie is uitgevoerd in drie lemmetvormen voor alle soorten keukenklussen: deba, yanagiba en usuba. De uitzonderlijke materiaaleigenschappen en hoogwaardige productiekwaliteit maakt de messen geschikt voor intensief professioneel gebruik.
Enkelzijdig geslepen | extreme scherpte en hardheid
Een van de belangrijkste aspecten waar Kai op gelet heeft is: de ultieme balans tussen scherpte en langdurigheid van de scherpte. De Shun Pro Sho messen zijn met de hand gesmeed van extreem hard A10 staal. De hardheid ligt tussen de 60-62 HRC, waardoor het lemmet zeer dun en scherp geslepen kan worden. Het lemmet is enkelzijdig geslepen onder een hoek van 45°, voor uiterste precisie en sensationele scherpte. De vlakke zijde van het lemmet is hol geslepen, waardoor er een luchtbuffer ontstaat tussen het mes en het snijgoed. Daarmee wordt de wrijvingsweerstand tot een minimum beperkt. Het enkelzijdig geslepen lemmet garandeert een extreem gladde en nauwkeurige snede, waarmee je zelfs de meest delicate producten in flinterdunne plakjes kunt snijden.
Ultieme balans | pakkahouten heft
Het Shun Pro Sho usuba groentemes heeft een perfecte balans voor een fijne grip, waardoor je aangenaam en veilig kunt snijden. De doorlopende tang zorgt voor extra stabiliteit en precisie. Het ergonomische, a-symmetrische handvat heeft een natuurlijke look en is vervaardigd van zwartkleurig pakkahout. Pakkahout is een combinatie van hout en hars, welke onder hoge druk worden samengeperst. Dit levert een zeer slijtvast, vochtbestendig en stevig materiaal op, wat erg hygiënisch en makkelijk te reinigen is. De combinatie van keihard staal, een dun lemmet en de scherpe hoek van 45° zorgen ervoor dat deze Japanse messen van Kai extra lang scherp blijven.
Shun Pro Sho Usuba Goentemes
De usuba heeft een lemmetlengte van 24cm en is geschikt voor het snijden van groenten en fruit. Het mes is speciaal ontworpen voor het snijden van zeer dunne plakjes en wordt in Japan vaak gebruikt voor de Katsuramuki-snijtechniek. Hierbij wordt een ingrediënt zo dun gesneden dat je er doorheen kunt kijken! De enkelzijdige slijpwijze maakt dit mes alleen geschikt voor rechtshandigen. Reinig het mes na gebruik met de hand en droog goed af.
Merk
Type
VG-2007
Lemmetlengte
24cm
Serie
Shun Pro Sho
Vaatwasserbestendig
Nee
Materiaal
A10 Staal
Staalhardheid
61 HRC
Materiaal heft
Pakkahout
0 beoordelingen
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product.
Maandag | 11:30 - 18:00 (Eindhoven gesloten) |
Dinsdag | 09:30 - 18:00 |
Woensdag | 09:30 - 18:00 |
Donderdag | 09:30 - 18:00 |
Vrijdag | 09:30 - 18:00 |
Zaterdag | 09:30 - 18:00 |
Zondag | 11:00 - 17:00 |