Vandaag open om 11:30
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.622034100

Kai Seki Magoroku Kaname Kiritsuke AE-5501, 15cm

249,-

Nog geen beoordelingen.

Kies een andere

stuk
Op voorraad
Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Specificaties

Merk:Kai
Serie:Seki Magoroku Kaname
Type product:Kiritsuke
Staalhardheid:60-62 HRC
Materiaal heft:Pakkahout
Materiaal:RVS, VGXeos Staal
Aantal lagen:3
Vaatwasserbestendig:Nee
Lemmetlengte:15cm
Formaat:28cm
Type:AE-5501
Gewicht:0,134kg
Artikelnr:4901601177862

Omschrijving

De prachtige messen van Kai worden met de hand vervaardigd in Japan, in de bekende messenstad Seki. Al meer dan 115 jaar produceert Kai messen in de hoogste kwaliteit volgens de tradities van de legendarische Samurai smeedkunst. De bijzonder fraaie messen zijn het toonbeeld van Japanse precisie en ambacht. De messen uit de premium Seki Magoroku Kaname collectie zijn vlijmscherp, ijzersterk en gemaakt voor intensief snijwerk. De ultrascherpe snede en hoge duurzaamheid maakt deze serie zeer geschikt voor professioneel, dagelijks gebruik.

Seki Magoroku Kaname
De Seki Magoroku Kaname collectie bestaat uit een prachtige reeks kiritsuke-messen: een traditioneel Japans mes met een karakteristieke, scherpe punt. De kiritsuke is een echte alleskunner in de keuken en wordt gebruikt voor het snijden van vlees, vis en groente. Het koksmes heeft een scherpe punt, waardoor je zowel grof als met zeer veel precisie kunt snijden. De superieure keukenmessen uit de Seki Magoroku Kaname serie zijn vlijmscherp en prachtig om te zien. Het 3-laags, gesmeed lemmet heeft een aantrekkelijke gesatineerde afwerking en een hoogglans gepolijste vouw. De kiritsuke is uitgevoerd in drie maten voor alle soorten keukenklussen. 

Extreme scherpte en hardheid
Een van de belangrijkste aspecten waar Kai op gelet heeft is: de ultieme balans tussen scherpte en langdurigheid van de scherpte. De Seki Magoroku Kaname messen zijn met de hand gesmeed van extreem hard VGXeos staal en hebben een ‘San Mai’ smeding, oftewel 3-laags. Een harde kern omhuld met twee zachtere lagen roestvrij staal. De snijkern van VGXeos staal heeft een extreem hoge hardheid tussen de 60-62 HRC, waardoor het lemmet zeer dun en scherp geslepen kan worden. Door de speciale productiemethode ontstaat een dunne snede, die weerstand tijdens het gebruik vermindert. Het aan beide zijden geslepen lemmet garandeert een extreem gladde en nauwkeurige snede, waarmee je zelfs de meest delicate producten in flinterdunne plakjes kunt snijden. 

Kai Kiritsuke Koksmes
Het Seki Magoroku Kaname koksmes is geslepen in een klassieke Japanse stijl in een hoek van 15°. Het mes heeft een perfecte balans voor een fijne grip, waardoor je aangenaam en veilig kunt snijden. De doorlopende tang zorgt voor extra stabiliteit en precisie. Het ergonomische, achthoekige handvat heeft een natuurlijke look en is vervaardigd van zwartkleurig pakkahout. Pakkahout is een combinatie van hout en hars, welke onder hoge druk worden samengeperst. Dit levert een zeer slijtvast, vochtbestendig en stevig materiaal op, wat erg hygiënisch en makkelijk te reinigen is. De combinatie van keihard staal, een dun lemmet en de scherpe hoek van 15° zorgen ervoor dat deze Japanse messen van Kai extra lang scherp blijven.

De Kai Kiritsuke heeft een lemmetlengte van 15cm en is geschikt voor zeer diverse snijklussen. Het snipperen van een ui, het snijden van groenten of het hakken van kruiden, met dit mes kun je alle kanten op. Reinig het mes na gebruik met de hand en droog goed af.

Plaats een review

Een review helpt anderen een goede keuze te maken.

Beoordeling: