Vóór 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 50,-

Terug


Pizzastenen

    Pizzasteen kopen

    Als je op zoek bent naar de beste manier om pizza te maken, dan heb je een pizzasteen nodig. Een pizza wordt knapperig door een hoge temperatuur. Een steenoven of een pizzaoven is hiervoor ideaal. Heb je geen ruimte voor een speciale pizza-oven, dan is een pizzasteen in de normale oven of op de houtskoolbarbecue een uitstekend alternatief. De warmte die een oven produceert, wordt gelijkmatig verdeeld in de steen. Als je de pizza vervolgens op de steen legt, stroomt het vocht uit de bodem en wordt hij knapperig.
     

    Hoe gebruik je een pizzasteen

    Belangrijk is dat je de pizzasteen mee laat opwarmen in de oven of BBQ. Als je een koude steen in een hete omgeving plaatst kan deze namelijk barsten. De ideale situatie is dan ook dat je de steen erin legt wanneer je de oven aanzet of BBQ aansteekt. Laat de steen dan minstens een half uur opwarmen, zodat deze lekker heet wordt.

    Leg de pizza op een met bloem bestoven pizzaschep en schuif hem op de hete steen in de oven of op de BBQ. Bak vervolgens de pizza volgens het recept.

    Als je pizza klaar is, haal je hem met dezelfde schep uit de warmtebron en leg je hem op een bord of snijplank. Laat de steen afkoelen zodat je hem kan schoonmaken.
     

    Oven-pizzasteen of BBQ-pizzasteen

    Het verschil tussen de twee is vooral de dikte. Een BBQ pizzasteen is vaak een stuk dikker dan een steen voor de oven. Dit heeft voor- en nadelen. Het voordeel van een dunne steen is dat deze sneller opwarmt en je dus eerder kunt beginnen met bakken. Bovendien bakt het deeg sneller door omdat de warmte beter in het deeg dringt. Het nadeel is dat zo'n steen breekgevoeliger is. Een dikkere steen doet er langer over om op te warmen, maar houdt de warmte beter vast en is steviger wat belangrijker is op de BBQ waar je te maken hebt met een ongereguleerde warmtebron (de vlam) die de steen opwarmt. Houd verder rekening met de maat en de vorm. Kies voor een ronde- of vierkante pizzasteen van groot of klein formaat.
     

    Pizzasteen schoonmaken

    De pizzasteen moet worden schoongemaakt terwijl hij nog warm, maar niet heet, is. Gebruik een borstel om het meel en de etensresten te verwijderen. Als er hardnekkige vlekken zijn, kun je een beetje zuiveringszout op een vochtige doek gebruiken om ze weg te schrobben. Spoel de steen af met heet water en droog hem goed af voordat je deze opbergt. Na veel gebruik hoort een pizzasteen er 'geleefd' uit te zien, vlekken in het steen die erin getrokken zijn, zijn dan ook zeker geen probleem.

    Bezoek onze winkels in Rotterdam of Eindhoven

    Maandag 11:30 - 18:00
    (Eindhoven gesloten)
    Dinsdag 09:30 - 18:00
    Woensdag 09:30 - 18:00
    Donderdag 09:30 - 18:00
    Vrijdag 09:30 - 18:00
    Zaterdag 09:30 - 18:00
    Zondag 11:00 - 17:00
    Kookpunt Rotterdam
    Noordplein 29 - 41
    3035EC Rotterdam
    010 443 10 75
     
     
    Kookpunt Eindhoven
    Philitelaan 71
    5617 AM Eindhoven (Strijp)
    010 443 10 75

     

    Footer contact bar foto 1