Een ovenheerlijke gebakken pizza is op diverse wijzen in stukken te snijden. Uiteraard kan dat met een scherp mes. Maar een echte klassieker voor wat betreft het snijden van pizza is toch wel de pizzasnijder of het pizzawiel voor de meest perfect gesneden pizzapunten.
Dit keukengerei bestaat normaliter uit een handvat ook wel heft genoemd, met daarop vastgemaakt een cirkelvormig mes (snijwiel). Maar er zijn ook bijzondere en moderne pizzasnijders, die enkel bestaan uit het snijwiel.
De grootte van het snijwiel kan variëren. De grootte van het snijwiel is vooral van belang voor de soort pizza, die je ermee kunt snijden. Een grote pizzasnijder maakt het eenvoudiger om bijvoorbeeld door dikke pizza’s te snijden. Het deeg is namelijk een stuk luchtiger en groter, waardoor een kleine pizzasnijder er moeilijker doorheen komt. Voor de klassieke pizza’s zijn kleinere pizzasnijders ook goed. De standaardgrootte van het snijwiel is meestal tussen de 8 en 12 centimeter.
Het voordeel van het gebruiken van een pizzasnijder boven een conventioneel mes, is de draaiende beweging. Hierdoor kan de pizza in één beweging doormidden gesneden worden. Ook een voordeel van een pizzasnijder is dat de topping tijdens het snijden niet verschuift. Om genoemde redenen is een pizzasnijder van goede kwaliteit onmisbaar in iedere (professionele) keuken.
Maandag | 11:30 - 18:00 (Eindhoven gesloten) |
Dinsdag | 09:30 - 18:00 |
Woensdag | 09:30 - 18:00 |
Donderdag | 09:30 - 18:00 |
Vrijdag | 09:30 - 18:00 |
Zaterdag | 09:30 - 18:00 |
Zondag | 11:00 - 17:00 |