Een taartschep is een keukengerei, dat gebruikt wordt om een stuk taart te serveren. De taartschep wordt zowel in de keuken zelf, als ook bij het opdienen en uitserveren van de taart gebruikt. Aangezien de meeste taarten rond van vorm zijn en in punten worden uitgeserveerd, loopt een taartschep meestal toe in een punt. Er bestaan ook taartscheppen, die aan een zijde zijn voorzien van een handig snijgedeelte.
Een taartschep was van ouds her meestal onderdeel van een samengesteld gebakscouvert en bevatte dan ook in dezelfde stijl uitgevoerde gebaksvorkjes. Het gebruikte materiaal was dikwijls edel van aard met rijkelijke versieringen. In Schoonhoven zijn vele edelsmeden sinds honderden jaren bezig geweest met het ontwerpen van zilveren taartscheppen in opdracht van rijke families. Vaak waren dat complete kunstwerkjes voorzien van prachtige uitgesneden bloemmotieven in draadwerk.
Tegenwoordig is de taartschep strakker en functioneler van vorm en is de schep gemaakt van roestvrij staal. Het handvat ook maar tegenwoordig zie je ook wel houten handvaten. De taartschep is dikwijls nog wel onderdeel van een complete bestekcouvert of gebakcouvert en daarmee gelijk aan de vormgeving van de messen, vorken en lepels uit die set.
Een ander soort taartschep is de cake- of taartlifter. Met deze lifter kun je eenvoudig verschillende lagen taart of cake netjes en zonder vieze handen optillen, verplaatsen en neerleggen. Het dunne blad wringt zich makkelijk onder taartdelen zonder deze te beschadigen. Is de complete taart klaar en versierd? Dan gebruik je de cake lifter om de volledige taart te tillen en te verplaatsen naar een presentatieplateau. Door een extra handvat heb je voldoende grip en controle.
Maandag | 11:30 - 18:00 (Eindhoven gesloten) |
Dinsdag | 09:30 - 18:00 |
Woensdag | 09:30 - 18:00 |
Donderdag | 09:30 - 18:00 |
Vrijdag | 09:30 - 18:00 |
Zaterdag | 09:30 - 18:00 |
Zondag | 11:00 - 17:00 |