Vóór 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 50,-


Puddingvormen

    Puddingvorm kopen.

    Pudding is een nagerecht dat meestal zoet van smaak is. Het wordt bereid op basis van melk of gebonden met zetmeelproducten zoals maïzena. Eventueel aangevuld met een eiwit als geleermiddel zoals eieren, custard, custardpoeder of gelatine.

    Je kunt een warme en koude pudding maken. De warme soort wordt vaak gebonden met een zetmeel-substantie of maïzena,. Soms ook in combinatie met eieren. Daarnaast is het vaak nodig om de smaakmakers (bijvoorbeeld amandelen) mee te trekken in een warme vloeistof, zoals melk.

    De koude pudding wordt vaak gebonden met een zeewier (agaragar) of gelatine. Daarnaast kun je verse vruchtenpuree toevoegen of zelfgemaakte chocoladepasta's. Vaak zijn de koude soorten pudding op basis van geslagen room of gele room (ook wel banketbakkersroom genoemd).

    Een puddingvorm, ook wel puddingtrommel genoemd, gebruik je om de zelfgemaakte pudding in een mooie vorm te krijgen en feestelijk te serveren. Het oog wil namelijk ook wat. Daarnaast kun je makkelijk de pudding versieren met toefjes slagroom, vruchtjes, snoepjes en koekjes enzovoort. Om het gerecht makkelijker uit de vorm te krijgen, is het raadzaam om vooraf de warme puddingvorm in te smeren met wat boter of wat olie. Laat de inhoud van de vorm altijd eerst een poos op een koele plek flink opstijven.

    Puddingvormen worden gemaakt van verschillende materialen. Er bestaan puddingvormen die gemaakt zijn van onder andere: roestvrij staa aluminium, aluminium voorzien van een anti-kleeflaag ,glas en ten slotte porselein.

    Daarnaast bestaat er een traditionele puddingvorm: een ramekin (ramequin). Een ramekin is een klein potje van glas of porselein, waarin één portie van een nagerecht kan worden bereid én geserveerd. De ramekin-vorm heeft doorgaans een diameter van ongeveer 10 a 20 centimeter. Een voorbeeld van een nagerecht dat typisch in een ramekin wordt geserveerd, is crème brûlée.

    Hoe krijg je nou een pudding makkelijk uit de puddingvorm? Verwarm dan de buitenkant van de vorm voorzichtig met een föhn of gasbrander. Je kunt ook de vorm even in warm water houden. Het verwarmen zorgt ervoor, dat de buitenkant van de pudding zachter wordt. Hierdoor glijdt de pudding makkelijk uit de vorm.

    Bezoek onze winkels in Rotterdam of Eindhoven

    Maandag 11:30 - 18:00
    (Eindhoven gesloten)
    Dinsdag 09:30 - 18:00
    Woensdag 09:30 - 18:00
    Donderdag 09:30 - 18:00
    Vrijdag 09:30 - 18:00
    Zaterdag 09:30 - 17:30
    Zondag 11:00 - 17:00

     

    Koningsdag 26-4
    Gesloten

    Zondag 27-4
    Geopend 11:00-17:00

    Kookpunt Rotterdam
    Noordplein 29 - 41
    3035EC Rotterdam
    010 443 10 75
     
     
    Kookpunt Eindhoven
    Philitelaan 71
    5617 AM Eindhoven (Strijp)
    010 443 10 75

     

    Footer contact bar foto 1