Een paletmes is een ontzettend handig hulpmiddel voor in de keuken. Een paletmes voor in de keuken wordt ook wel een glaceermes of spatel genoemd. Het paletmes bestaat uit een handvat met daaraan vast een bot mes voorzien van een kenmerkende ronde punt.
Soms is het paletmes ook voorzien van een knik. De geknikte versie maakt het glaceren makkelijker. Door gebruik te maken van een dit mes kun je snel en eenvoudig een bepaalde hoeveelheid vulling egaal en op een gelijkmatig wijze verdelen over een oppervlak. Denk hierbij aan vullingen als: slagroom, gele room, jam, botercrème of een glazuur.
Ook voor het afwerken van kleine gedetailleerde decoraties op een taart is een klein paletmes ideaal. Want je kunt zo'n paletmes ook goed gebruiken voor het voorzichtig verplaatsen van kwetsbare gespoten bloemen en decoraties. Heb je teveel vulling gebruikt? Dan kun je het paletmes weer gebruiken om secuur een overtollige hoeveelheid vulling af te strijken.
Paletmessen zijn over het algemeen onderhoudsvriendelijk. Na gebruik van een paletmes is het belangrijk, dat je het mes goed schoonmaakt. Hierdoor blijft er geen vulling of glazuur plakken aan het mes en behoudt het zo lang mogelijk zijn kwaliteit. Een paletmes is dikwijls eenvoudig af te spoelen met wat afwasmiddel. Sommige paletmessen kunnen ook in de vaatwasmachine.
Maandag | 11:30 - 18:00 (Eindhoven gesloten) |
Dinsdag | 09:30 - 18:00 |
Woensdag | 09:30 - 18:00 |
Donderdag | 09:30 - 18:00 |
Vrijdag | 09:30 - 18:00 |
Zaterdag | 09:30 - 17:30 |
Zondag | 11:00 - 17:00 |
24 december | 09:30 - 17:00 |
1e Kerstdag | Gesloten |
2e Kerstdag | 11:00 - 17:00 |
31 december | 09:30 - 17:00 |
1 januari | Gesloten |