Vóór 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 50,-

Brandpasta

    Brandpasta of Brandgel kopen

    Brandpasta of- gel

    Brandpasta wordt meestal gebruikt in apparaten om voedsel voor langere tijd warm te houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een rechaud tijdens een lopend buffet. Een rechaud is een keukenhulpmiddel om bereid eten op warm te houden. Een rechaud is zo gemaakt dat er een pan, bord of schaal boven een warmtebron geplaatst kan worden. Rechaud is een Frans woord. Een Nederlands synoniem voor rechaud zou kunnen zijn: tafelkomfoor of warmhoudplaat.

    Soms bevat een rechaud een deksel om de warmte te isoleren en uitdrogen van bereid eten te voorkomen. Is dit niet het geval, dan is een deksel of aluminiumfolie ook voldoende om te voorkomen dat een gerecht zal uitdrogen. Een rechaud is krachtig genoeg om bereide gerechten warm te kunnen houden. Een rechaud is echter niet geschikt om een gerecht op te warmen.

    Een rechaud werkt eenvoudig. Haal het bovenste rekje van de basis af en giet brandpasta in de houder(s). Plaats vervolgens het rekje weer terug. De rechaud is direct klaar voor gebruik en houdt zo pannen en schalen goed warm.

    Brandpasta wordt niet enkel voor rechauds gebruikt. Maar ook voor een fonduebrander of barbecue is brandpasta geschikt. Het is een alternatief voor de bekende aanmaakblokjes.

    Brandpasta is gemaakt van natuurlijke (bio) ethanol alcohol, gemengd met water en een verdikkingsmiddel. Lees altijd voor gebruik van brandpasta de instructies op de verpakking. Wanneer je brandpasta gebruikt, let dan op of er geen andere hittebronnen in de nabijheid aan staan. Steek de brandpasta pas aan, wanneer de rechauds op de definitieve plaats op de buffettafel staan. De kleur van de vlammen van brandpasta is voornamelijk blauw en soms zelfs bijna onzichtbaar.

    Zorg bij het navullen van brandpasta er altijd voor, dat de houder volledig afgekoeld is. Verwijder druppels brandpasta direct met een vochtige doek.

    Bewaar brandpasta altijd in gesloten verpakking op een donkere, goed geventileerde plek koeler dan 20° Celsius.

    Bezoek onze winkels in Rotterdam of Eindhoven

    Maandag 11:30 - 18:00
    (Eindhoven gesloten)
    Dinsdag 09:30 - 18:00
    Woensdag 09:30 - 18:00
    Donderdag 09:30 - 18:00
    Vrijdag 09:30 - 18:00
    Zaterdag 09:30 - 17:30
    Zondag 11:00 - 17:00
    Kookpunt Rotterdam
    Noordplein 29 - 41
    3035EC Rotterdam
    010 443 10 75
     
     
    Kookpunt Eindhoven
    Philitelaan 71
    5617 AM Eindhoven (Strijp)
    010 443 10 75

     

    Footer contact bar foto 1